Organic Healthin tarina

Himalajan ruususuolan maahantuonti – siitä alkoi Organic Health vuonna 2008. Toimenkuva laajeni pian koskemaan myös luomuruokosokereita ja muita luomutuotteita. Nykyään perheyritys työllistää n. 10 henkilöä ja valikoimistamme löydät yli 600 erilaista luomu-/lähiruoka-/luonnontuotetta. Tuotteitamme myyvät mm. terveys- ja luontaistuotekaupat ympäri Suomea, Ruohonjuuri- ja Life-myymälät, Hyvinvoinnin tavaratalo, Sokos-tavaratalot ja Sokos Emotion -myymälät, Food Market Herkut sekä S- ja K-ryhmän kaupat.

LuomuOlemme Ruokaviraston hyväksymä luomutuotteiden pakkaaja ja maahantuoja, ja tuotantotilojemme sopivuus tarkistetaan määräajoin. Tästä merkkinä tuotteissamme on Ruokaviraston antama luomulogo ja luomukäsittelijätunnus FI-EKO-201. Uusimman Ruokaviraston luomusertifikaattimme saat ladattua aina tämän sivun kautta. Lataa luomusertifikaatti tästä.

Reilu KauppaOlemme myös maahantuojana ja valmistajana Reilu Kauppa ry:n jäsen. Valikoimissamme on paljon Reilun Kaupan sertifioituja tuotteita. Lue lisää Reilusta Kaupasta.

Vastuullinen työnantajaVoitimme vuoden 2021 Vastuullinen työnantaja -kilpailussa vastuullisen työnantajan ansiomerkin! Ansiomerkki myönnetään Pirkanmaalaisille työnantajille, jotka ovat osoittaneet vastuullisuutta, ennakkoluulottomuutta ja luovuutta työllistämällä erityistä tukea tarvitsevan palkkatyöhön.

Olemme vastuussa

Olemme vastuussa paljosta. Pienyritykset työllistävät suurimman osan suomalaisista. Siksi on myös tärkeää olla vastuullinen. Haluamme kantaa sosiaalisen, yhteiskunnallisen ja ekologisen vastuumme. Uskomme, että jokaisesta yrityksestä löytyy sopivia työtehtäviä esimerkiksi vajaakuntoisille, liikuntarajoitteisille ja erityistä tukea tarvitseville. Myöskään puutteellinen kielitaito ei ole este työnteolle, työyhteisössä kieli kehittyy parhaiten. Tärkeintä on halu tehdä työtä ja tulla toimeen. Tärkeää on myös tarjota reilut työolot. Se tarkoittaa paitsi työhyvinvointia, myös joustavuutta. Meillä työtä tehdään etänä Lapista, saaristosta ja välillä jopa merten ja rajojen takaa. Työyhteisömme on monikulttuurinen ja moniarvoinen.

Ympäristövastuu on paitsi pakkaussuunnittelua ja materiaalikierrätystä, myös vastuullisia valintoja. Hävikin minimointi on yksi jatkuvista tehostamisen kohteistamme. Hävikin vähentäminen on meille tärkeää osana niin hankinnan kuin tuotannon prosesseissamme. Etelä-Suomen suurimpiin kaupunkeihin kuljetamme tavaraa ekologisemmilla maakaasukäyttöisillä kuorma-autoilla. Kierrätämme aina pakkausmateriaalit mahdollisuuksien mukaan. Hävikkituotteita lahjoitamme ruoka-apuun ja eläinten ruoaksi. Olisiko sinulla idea, kuinka voisimme toimia vielä ekologisemmin ja kestävämmin? Ota yhteyttä, otamme ilolla vastaan apusi ja ajatuksesi! Toimitaan yhdessä paremman maailman puolesta.

Töissä tukussa

Tukkumme on moniarvoinen työyhteisö, jonka arjessa soljuvat sujuvassa yhteistyössä eri kielet, kulttuurit ja tavat toimia. Sovimme asioista yhdessä ja pyrimme jatkuvasti kohti parempia toimintamalleja. Kesäisin askartelemme työn ohessa myös lavapuutarhan parissa. Kasva kanssamme!

Myynti

Saara vastaa tukkumme myynnistä. Käänny hänen puoleensa kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissäsi. Heini kirjaa tilauksia ja avustaa käytännön asioissa niihin liittyen.

Varasto

Varastollamme tehdään myös paljon muuta tilausten keräilyn lisäksi. Pakkaamme itse tuotantolinjalla suuren määrän kuivahedelmiä, pähkinöitä, ruokosokereita, kookossokeria ja muita luomuherkkuja. Tuotteiden tarroitus, tuotekehitys, laadunhallinta ja tuotannon suunnittelu ovat myös asioita, joihin osallistuvat kaikki tukkumme varastotyöntekijät.
Zarghona toimii tukkumme varastoesimiehenä.

 

Hankinnat

Haluamme tarjota herkullista luomua kaikkiin tilanteisiin. Se tarkoittaa korkealaatuisia raaka-aineita hyvään arkeen, oivallisia eväitä retkille ja töihin, ja juhlavia tarjottavia elämää ilostuttavien tapahtumien viettoon. Arto, Noora ja Jari ostavat luomuherkkuja maailman eri kolkista, ja Noora pitää yhteyttä kotimaan luomu- ja lähiruokatuottajiin.

Hallinto

Anna ja Timo kehittävät omistajina Organic Health -liiketoimintaa ja tuotteita, sekä etsivät uusia yhteistyömahdollisuuksia. Tavoitteena on luoda pitkiä win-winyhteistyöhankkeita toimittajien ja asiakkaiden kanssa. Mottona: ‘maailma on täynnä mielenkiintoisia mahdollisuuksia’. Anna koordinoi yrityksen sisäisiä toimintoja. Eetu vastaa yrityksen toiminnan suunnittelusta ja kehittämisestä.

Arto Säynäjäkangas

Arto Säynäjäkangas

Ostot ja tuotanto

Jari Kuosa

Jari Kuosa

Ostot

Anna Saraketo

Anna Saraketo

Yrittäjä

Chanmy Phetlaovieng

Chanmy Phetlaovieng

Varastotyöntekijä

Noora Sahimäki

Noora Sahimäki

Ostot

Timo Saraketo

Timo Saraketo

Yrittäjä

Eetu Keskinen

Eetu Keskinen

Operatiivinen johtaja

Zarghona Bajauri

Zarghona Bajauri

Varastoesimies

Aino

Aino

Koemaistaja

Heini Mikkonen

Heini Mikkonen

Varastotyöntekijä

Tanja Pyykkö

Tanja Pyykkö

Varastotyöntekijä

Hurrem

Hurrem

Security