English Tea Shop

- Ylpeydellä itsenäinen

Rakkaudesta hyvään teehen

Raikkautta, aistien herättelyä ja tyynnyttelyä, ja lämpöä – rakkautemme teetä kohtaan on uutettu kaikesta mitä teemme. Se alkaa teen sekoittamisesta omissa tuotantotiloissamme Sri Lankassa, ja päättyy höyryävään teekuppiin käsissäsi.

Meille tee on myös paljon enemmän. Haluamme pitää huolta jokaisesta, joka on osa teekuppisi teen valmistusta. Poimijoista, pakkaajista, teemestareista ja teenjuojista. Pienviljely, luomu, Reilu Kauppa ja vastuullisuus ovat lähellä sydäntämme. Ne ovat asioita, jotka vaikuttavat paitsi tähän hetkeen, myös tuleviin sukupolviin.

Haluatko teesi hedelmäisenä vai raikkaana? Haaveiletko lämmittävistä mausteista vai viilentävistä yrteistä? Meiltä saat teen todelliset klassikot (English Breakfastimme voittanutta ei ole), mutta toisinaan tarvitaan myös höyryävä mukillinen suklaista vaniljarooibosta.

Teemme tulee Sri Lankasta rakkaudella juuri sinulle. Ja jokaiselle teen sydänystävälle. Tea. Loving. Care.

Tee on tärkeää –
ja me tiedämme sen

Ja me tiedämme, kuinka tärkeää on sukeltaa suoraan alkulähteille. Siksi perustimme English Tea Shopin. Teemme on lähtöisin suoraan Sri Lankan sydämestä. Vuodesta 2010 lähtien olemme tuoneet parasta teetä maailman parhailta teeviljelmiltä. Teemestarimme suunnittelevat teesekoitukset omilla tehtaillamme luodakseen täydellisen makujen tasapainon ja aistikkuuden. Teemme pakataan käsin sen hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Sen jälkeen jäljellä onkin vain pari mutkaa, vähän matkaa ja laivakyyti merten halki – määränpäänä English Tea Shopin sydänystävien teekupit.

Tee ei kasva itsestään

Meille kestävyys tai vastuullisuus eivät ole vain iskulauseita. Ne ovat pohja kaikelle toiminnalle. Teemme on luomusertifioitua, ja lisäksi meillä on Reilun Kaupan ja Soil Associationin kansainvälisesti tunnustetut sertifikaatit ja joukko erilaisia laadunhallintajärjestelmiä.

Emme kuitenkaan tyydy vain sertifikaatteihin. Teemme tulevat aina pienviljelijöiltä. Teenviljelyssä ei koskaan käytetä kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita. Olemme myös syvästi sitoutuneita pienviljelijöihimme. Haluamme välittää koko maailmalle tietoa siitä, kuinka suuri vaikutus pienviljelijöillä on maapallon elinympäristöihin ja ekosysteemeihin. Se vaikutus kantaa yli sukupolvien. Emme maksa ainoastaan Reilun Kaupan sertifioinnin mukaisia hintoja, vaan enemmän. Haluamme varmistaa, että viljelijät pystyvät käyttämään luonnon kannalta parhaita mahdollisia viljelytekniikoita.

Haluamme myös taata paitsi viljelijöiden, myös heidän perheidensä hyvinvoinnin. Se takaa myös meille, että voimme nauttia näiden viljelmien teestä sukupolvesta toiseen. Se on hyväksi kaikille.

Onni on työskennellä omistautuneiden ihmisten kanssa

Yrityksemme on sitoutunut parantamaan työntekijöidemme elämää. Se tarkoittaa välittämistä, huolenpitoa ja niiden kautta tapahtuvia muutoksia jokapäiväisissä toimissamme. Tehtaallamme Sri Lankassa koulutamme jatkuvasti työntekijöitämme, jotta jokainen voisi edetä ja kehittyä entistä paremmaksi tekemissään asioissa. Jatkuva oppiminen parantaa tutkitusti elämänlaatua. Meillä opiskellaan englannin kieltä, informaatioteknologiaa, sekä erilaisia ammatillisen kehittymisen tapoja, unohtamatta tietenkään ydintä, kuten teenmaistamista ja viljelytenkiikoita.

Tuemme syvästi paikallisia yhteisöjä. Olemme sitoutuneet auttamaan yhteisöä niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Ja sekä hyvässä että pahassa, me myös rakastamme saadessamme palautetta asiakkailtamme teestä.

Miten muuten voisimme kehittyä entistä paremmiksi? Haluamme tarjota maailman parasta teetä. Siihen tarvitsemme myös juuri sinun apuasi. Ota yhteyttä – haluamme kuulla mielipiteesi!

Reilua viljelyä paikallisyhteisöjä tukemalla

Teetalo haluaa paitsi hyvälaatuista teetä, myös edistää tasa-arvoa ja paikallisyhteisöjen asemaa. English Tea Shop työllistää merkittäviä määriä pienviljelijöitä, joista monet ovat itsenäisesti työskenteleviä naisia. Esimerkiksi luomusitruunaruohoa viljelevä Priyanthi-niminen nuori naisyrittäjä aloitti työskentelyn English Tea Shopille pienimuotoisella takapihan puutarhaviljelmällä. Luomusitruunaruohon tuotanto laajeni vuodessa yli 80% ja Priyanthi työllistää nyt 12 teenviljelijää/-poimijaa itsensä lisäksi.

Tiedätkö kuka teesi tekee?

Yksi English Tea Shop -makumaailmojen luojista on teemestari Sampath Amarasena. ”Kiinnostukseni työssä ei ole ainoastaan luoda erinomaisia uusia teesekoituksia”, Sampath kertoo. ”Suuri osa roolistani on menestyksekkäiden win-win-tilanteiden luomista itsenäisille paikallisille viljelijöillemme. Työtehtäväni vaihtelevat päivittäin paljon. Käytän paljon aikaani sopimusviljelijöidemme tapaamiseen ja heidän teeviljelmiensä kiertämiseen. Voin luottaa, että teet ja niiden raaka-aineet viljellään kestävästi. Käyn läpi jatkuvasti uusia näytteitä ja tee-eriä varmistaakseni, että teen laatu on markkinoiden korkeinta mahdollista laatua kautta linjan. Kiinnostavin osa työstäni on tietysti keksiä uusia innovatiivisia teesekoituksia ja luoda teemakuja, jotka paitsi maistuvat hyviltä, ovat myös hyödyllisiä terveydelle ja vaikuttavat myönteisesti paikalliseen yhteisöömme.”

English Tea Shopin makugurua voit seurata myös Twitteristä: @SampathAmarase1

‘Creating Shared Value’ – Yrityspalkinto Harvardin opeilla

English Tea Shopin arvot allekirjoittaa myös yrityksen pääjohtaja Suranga Herath: ”Mielestäni meillä on sosiaalinen velvollisuus maksaa reilu hinta ravintomme viljeleville ihmisille. Usein kyse on yhteisöistä, jotka kamppailevat alati muuttuvien markkinatilanteiden armoilla ja epävarmoina tulevaisuudesta. On jokaisen yrityksen velvollisuus tehdä kaikki voitavansa antaakseen arvoa koko tuotantoketjulle.”

Kiitoksena teetalon pitkäjänteisestä työstä ympäristön, teenystävien ja työntekijöiden puolesta English Tea Shop palkittiin marraskuussa 2017 Iso-Britannian kestävimpänä yrityksenä tuomariston yksimielisellä päätöksellä. Yritysmaailman suuresti arvostama Lloyds Business Awards -palkinto on kunnianosoitus English Tea Shopin CSV-ajattelua kohtaan. CSV tulee sanoista ”Creating Shared Value”- jaetun arvon luominen. Termin on kehittänyt Harvardin yliopiston professori Michael E. Porter, jonka mukaan yritysten on aika siirtyä eteenpäin yritysten yhteiskuntavastuuajattelusta (CSR, corporate social responsibility), joka on usein johtanut ainoastaan ”kestävyyteen” viherpesun tasolla. CSV-ajattelun mukaisesti yhteisön hyödyttämisen ja kehittämisen on oltava osa taloudellisen arvon luomista, jolloin pyrkimykset sosiaalisiin parannuksiin sisällytetään suoraan yrityksen bisnesmalliin. Direct trade -ajattelussa on kyse juuri CSV:n perusajatuksista: sen sijaan, että maksettaisiin ainoastaan Reilun Kaupan sertifioinnin mukaista palkkaa kasvottomalle viljelijälle, toimitaan suorassa yhteistyössä viljelijöiden kanssa laadun ja sadon parantamiseksi, maksaen reilua sertifiointia parempaa palkkaa ja huolehtien työoloista. Laadun kehitys yhdessä johtaa useimmiten paitsi korkealaatuisempiin tuotteisiin, myös suurempaan satoon samasta viljelyalasta ja lisää entisestään maksettua palkkaa. Suora yhteistyö mahdollistaa myös tiedon ja ymmärryksen molemminpuolisen kehityksen. Näin sekä viljelijä että teetalo hyötyvät. Useampi English Tea Shopin työntekijä onkin myös päätynyt täysin uusille urille työssään yrityksen sisäisen kouluttautumisen kautta.

Seuraa meitä sosialisessa mediassa

English Tea Shop -maahantuoja

 

English Tea Shopin 100% luomuteen maahantuojana Suomessa toimii
Organic Health.