LUOMUKURKUMA

Olemme OH-luomuruokatukussa halunneet olla edelläkävijä kurkuman saatavuudessa, sillä kurkuma on todella vakuuttanut meidät toimivuudellaan! Olemme jo pidempään maahantuoneet luomukurkumajauhetta riittoisassa ja edullisessa 250g pussissa, ja kurkumajauheen rinnalla valikoimissamme on myös tuorepuristettu luomukurkumaeliksiiri.

Luomu kurkumaeliksiiri eli tuorepuristettu kurkumamehu

Kurkumaeliksiiri on maultaan mausteisen stimuloiva. Kultaisen keltainen juoma puristetaan tuoreena korkealaatuisen luomukurkuman (Curcuma Longa) juuresta. Se sisältää kurkuman luonnollisen eteerisen öljyn ja kurkumiinia. Kurkuma pullistelee myös ravinteita: mm. beetakaroteenia, askorbiinihappoa (C-vitamiini), kalsiumia, flavonoideja, kuitua, rautaa, niasiinia (B3-vitamiini), kaliumia ja sinkkiä. Kurkumaeliksiirin kurkuma viljellään Intiassa ympäristöä kunnioittaen sertifioiduilla ja valvotuilla luomuviljelmillä, eikä sen viljelyssä käytetä koskaan torjunta-aineita.

Kurkumaeliksiirin eteerisen öljyn ansiosta kurkumiini imeytyy juomasta nopeammin ja paremmin kuin kurkumajauheista tai –tableteista. Tämän ansiosta mehuun ei myöskään tarvitse lisätä mustapippuria, jota kehotetaan yleisesti lisäämään kurkumajauheita nauttiessa, mustapippurin sisältämän imeytymistä edistävän piperiinin vuoksi. Kultajuomasta parhaan hyödyn saat kulauttelemalla sitä aamulla ennen aamiaista. Voit lisätä kurkumaeliksiiriä myös smuutiin tai laimentaa sen hedelmämehuun. Nestemäinen kurkuma sopii oivasti myös kaikkeen ruoanlaittoon ja leivontaan.

Kurkumaeliksiiri on ravintolisä. Suositeltu päiväannos 1 rkl (15 ml). Pidettävä lasten ulottumattomissa. Muistathan, että kurkumaeliksiirin kulauttelu ei korvaa monipuolista ruokavaliota, ja että ravintolisäksi rekisteröityjä tuotteita ei tulisi käyttää suositeltua päiväannosta enempää.

Luomu kurkumajauhe

Jauhettu luomukurkuma soveltuu oivallisesti ruoanlaittoon ja smoothieihin.

Katso lisätietoa Herkullista Luomua -blogistamme: