UuttaSuolaBlogi ja someSokeriMuut varastotuotteetTilaustuotteetOrganic Health OyEsitteet ja toimitusTilaus

LUOMUSOKERIT

Maahantuomme maailman laadukkaimpia luomusokereita makeutuksen moniin eri tarpeisiin. Valitsemme yhteistyökumppanimme eettisiä ja ekologisia periaatteita painottaen korkeaa laatua unohtamatta.

Luomusokerin tuotanto

Luomuviljellyn sokeriruokokasvin varresta puristetaan mehu, joka tiivistetään varovasti matalan lämmön ja paineen yhdistelmällä. Sokerimehutiivisteeseen jää siis tallelle melassi, joka sisältää kaikki arvokkaat ravintoaineet. Tiiviste jäähdytetään, kuivataan ja jauhetaan – näin syntyy korkealaatuinen hieno 100% täysruokosokeri.

Ruokosokereita eli ”ruskeaa sokeria” arvostetaan sen sisältämien ravinteiden ansiosta. Valkoisesta sokerista melassi poistetaan sokerijuurikkaan kitkerän maun poistamiseksi, ja samalla katoavat myös kaikki sokerin ravintoaineet, jättäen jäljelle pelkkää tyhjää energiaa. Ruokosokereissa melassia on aina jäljellä, sillä hyvän makunsa vuoksi sitä ei ole tarpeen poistaa. Myös vaalea ruokosokeri sisältää melassia. Sokerin värisävyä määrittelevät sen paahtoaste, viljely- ja kasvuolosuhteet (viljelyalue, maaperä, sadonkorjuuaika) ja melassipitoisuus. Sokerin värisävyn tummuudesta yksin ei voida päätellä sen sisältämien ravintoaineiden määrää.

Luomusokerivalikoimamme

Intiaanisokeri tunnetaan sen paahteisen vahvasta karamellisesta aromista. Perinteitä kunnioittaen valmistettu luomuruokosokeri on luonnostaan paakkuuntuva johtuen sen korkeasta jäännöskosteuspitoisuudesta. Maahantuomme ainoana Suomessa 100% luonnonmukaisesti viljeltyä ja luomusertifioitua intiaanisokeria. Intiaanisokeri tuo paahteisen toffeen makua leivonnaisiin, ja sopii erityisesti kakkuihin, kuppikakkuihin ja muffinsseihin.

Täyskookossokeri on kuivattu ja jauhettu kookospuun latvojen kukinnoista kerätystä medestä. Koska palmuja ei tarvitse kaataa sokeria kerätessä, kutsutaan kookossokeria usein ekologisimmaksi sokeriksi maailmassa. Täyskookossokeri sopii maultaan kaikkeen leivontaan ja makeuttamiseen.

Täysruokosokeri sisältää eniten kaikkia sokeriruo’on ravintoaineita. Sitä suositellaan kaikkeen leivontaan, ruuanlaittoon ja juomien makeutukseen.

Tumma ja vaalea ruokosokeri sopivat suuremman raekokonsa ansiosat myös leivonnaisten koristeluun, pullan raesokerin korvaajaksi ja rapeisiin leivonnaisiin. Niiden aromit ovat täysruokosokeria ja intiaanisokeria miedompia, ja siksi ne sopivat oivallisesti myös leivontaan, jossa sokerin rooli on makeuttaa makua antamatta.

Lataa esite luomusokereistamme tästä.

 

Kuvituskuva: Sokeriastia