UuttaSuolaBlogi ja someSokeriMuut varastotuotteetTilaustuotteetOrganic Health OyEsitteet ja toimitusTilaus

SUOLA / alkuperä ja tuotanto

Himalajan Ruususuola, Kristallisuola: alkuperä

Himalajan Kristallisuola eli Ruususuola louhitaan Himalajan juurelta. Suola on muodostunut kauan aikaa sitten ns. alkumerestä ja jäänyt turvaan mannerlaattojen puristukseen. Noihin aikoihin meriin ei ollut vuotanut yhtään öljylastia, ei laskeutunut hiukkastakaan tehtaiden saastepilvistä, eikä yksikään teollisuuslaitos tai jätevedenpuhdistamo ollut laskenut jätevesiään meriin, joista osa on nykyään jo lähes uimakelvottomia - ja joista tehdään myös kuivattamalla merisuolaa. Himalajan vuorten kätköissä puhtaana tallessa ja turvassa säilynyt suola, jota aikoinaan vain kuninkailla oli lupa ja varaa käyttää, on nyt vaihtoehtona kaikkien saatavilla.

Kristallisuolaa louhitaan kaivoksista käsin ja sieltä valitaan vain parhaat ja puhtaimmat lohkareet. Suola pestään puhtaalla vedellä, kuivataan auringossa ja jauhetaan haluttuun karkeusasteeseen tarkasti valvotuissa olosuhteissa, ruostumattomasta erikoisteräksestä valmistetuissa myllyissä. Jokainen erä tutkitaan eurooppalaisessa elintarvikelaboratoriossa - näin varmistetaan että suola täyttää tiukat elintarvikemääräykset (ks. EU:n elintarvikehyväksyntä), eikä sisällä mitään elimistölle haitallisia aineita. Tässä linkit suolamme laboratorioraportteihin:

Himalajan ruususuolaa tuotetaan reilun kaupan periaatteiden mukaisesti. Lapsityövoimaa ei käytetä, työskentelyolosuhteet ovat asialliset, palkka on 20% paikallista keskiarvoa korkeampi ja työntekijöillä on ilmainen työterveyshuolto. Virallista luomu- tai reilukauppa -arvonimeä ei kristallisuola (tai mikään muukaan suola) voi saada, koska sitä ei varsinaisesti viljellä tai kasvateta - vaikka puhtautensa ja tuotantoperiaatteiden puolesta se nämä kaikki kriteerit hyvin täyttääkin. Tästä voit ladata toimittajamme reilun kaupan todistuksen.

 

Kuvituskuva: Himalajan suola